logo
Hatay'a gelmeyen Hataya Düşer.
SOSYAL MEDYA

Sosyal Medya

Adres Rezervasyon Yap
Top
 

Hakkımızda

HAKKIMIZDA

Mehmet Deveci kimdir?

Antakya mutfağı serüvenime bizzat babam ile bașladım. 1950 doğumlu babam Mehmet Deveci; Antakya’da ișin en alt kademesinden bașlayan lokantacılık mesleğine ailesini geçindirmek için bașlamıștı. Benim gözümden çok iyi servis adabı ve titizliği sunan babam; Antakya’da Kadınlar kulübü ile kariyerini noktalamıștı. 1970’lerde İstanbul’a gelen babam, ismi iyi bilinen otellerde așçı yamaklığı yapmıș, rahmetli annesinden öğrendiği reçeteleri bu yıllarda denemeye bașlamıștır.

1985’de 9 masa ve kısıtlı imkanlar ile İstanbul’un Laleli semtinde Akdeniz Lokantasını kurdu.. Antakya yemekleri yanı sıra burası tam bir esnaf lokantası idi.

2007’de ailesi ile konseptini yeni yeri İstanbul Vatan caddesi üzerine; Akdeniz Hatay Sofrası olarak tașıdı.. Hatay’ın geleneksel yemeklerini yeni menüler ile olușturarak, Antakya kökenli ekibi ile Antakya’dan Antakya Bakkalı markası ile kendi ürettiği ürünleri İstanbul’a getirerek sunmaya bașladı.

Amacı da; özellikle ailelerin gelip memleket özlemini giderebileceği bir lokanta olarak hizmet verebilmekle birlikte; ailesi ile Hatay Mutfağı’na ait lezzetleri ve kültürü ülkemiz sınırları dıșında tüm dünyaya tanıtmaktır.

Dahiye Sultan kimdir?

Antakya yemeklerini yapıp sizlere sunmak isterken; en çok hepimizin bildiği ve tartıșmasız kabul ettiği en iyi așçı olan annelerimizin tarifleri ile yapılan yemekleri bulundurmak ve sunmak istedim. Annem Dahiye Sultan 1956 doğumlu, halen her iki șubemizi ayda belirli dönemlerde denetleyerek, reçetelerini kontrol eder.

Antakya Bakkalı ile ürettiğimiz ürünleri bizzat kendi kardeșleri ile üreterek; bunların İstanbul’daki șubemize ulașmasını sağlar.. Üretilen ürünlerde üç tip geleneksel yöntemi kullanır; Kısık atește pișirme, gölgede ve günește kurutma ile salamura yöntemi.. Bu geleneksel yöntemlerdeki en önemli amacı ise ürünlerin raf ömrünü bu yöntemler ile uzatmak ve sizlere gıda güvenliği politikası ile sunmasıdır..

Yüze yakın ürünü Hatay’daki kendi köyümüzde üretmenin gururunu ve bunu size sunmanın keyfini yașadığım için bizzat önce anneme, sonra tüm annelerimize de müteșekkirim.

1985 yılında; 9 masa ile bașlauan Antakya yemekleri yolculuğum… Henüz yaș 12 idi… Önce mutfak deneyimi, sonra servis tecrübesi… Hani deriz ya; en iyi yemek annemizin yemekleri diye…
İște annem Dahiye Sultan yemekleri… Babam Mehmet Deveci’den servis adabı ile ilgili püf noktalar…

Ürettiğimiz ürünleri daha iyi tüketmeniz için Antakya Bakkalı… Butik, kendi konusunda sürekli kendini yenilemeye çalıșan bir aile șirketi… Profesyonel șeflerin ve deneyimli servis elemanlarımızın sizler için sürekli eğitimden geçerek hazır olması için gayret eden ekip çalıșması… Hatay Mutfağı’nın İstanbul’daki ilk ve gerçek adresi…

Çıktığımız Hatay’a gekmeyen Hataya düșer sloganı ile; Antakya yemeğinin ve kültürünün güzel örneklerini, sizlerle birlikte sunmak için mücadele eden bir takım çalıșması…

Önce Akdeniz Hatay Sofrası ile Fatih Vatan Caddesi… Sonra aynı isim ile Ortadoğu’da Kuveyt șehri… Yeni konsept ile Hatay Gurme Atașehire hoșgeldiniz…

Dilerseniz öneri ve düșüncelerinizi “ [email protected] ” ile iletebilir ve değerli fikirlerinizi benimle paylașabilirsiniz. Baștacımızsınız…