Antakya Tadında

Hatay Gurme Meze Atıştırmalığı

  • Antakya Turşu
  • Mütebbel
  • Sarma İçi (Kısır)
  • Abagannuç
  • Acılı Ezme
  • Muhammara
  • Tuzlu Yoğurt
  • Halhali Zeytin Salatası
  • Yoğurtlu Sakız Murcu
  • Humus
  • Zahter Salatası
  • Mekdus
Oruk "Kızartma"

Oruk "Kızartma"

İnce bulgur, kıyma, baș biber, ceviz içi ve seçme Antakya baharatları.

Vişneli Oruk

Vişneli Oruk

Kızartılmış Oruk, vişne püresi ve sosu.

Saç Oruğu

Saç Oruğu

Özel sacta hazırlanan oruk, özel baharatlar ve zeytinyağı.

Oruk "Haşlama"

Oruk "Haşlama"

İnce bulgur, kıyma, baș biber, ceviz içi ve seçme Antakya baharatları, üzerinde sarımsak, zeytinyağı ve nar ekșisi.

Katıklı Ekmek

Katıklı Ekmek

Sacta ince açılmıș hamur içinde ıspanak, sürk peyniri, zeytinyağı ve Antakya baharat karıșımı, yanında kiraz domates ve mevsim yeșillikleri.

Biberli Ekmek

Biberli Ekmek

Tandırda ince açılmıș hamur içinde sürk peyniri, taze lor, susam, zeytinyağı, Antakya baharatları karıșımı, kiraz domates ve mevsim yeșillikleri.

Kuşbaşılı Humus

Kuşbaşılı Humus

Soğuk humus, tavada dana kușbașı, tereyağı.

Fıstık Gibi Humus

Fıstık Gibi Humus

Soğuk humus, tavada Antep ve çam fıstığı karıșımı, tereyağı.

Pastırmalı Humus

Pastırmalı Humus

Soğuk humus, tavada pastırma ve tereyağı.

Aşur

Aşur

Hașlanmıș buğday, kuzunun gerdan kısmı ve acı baș biber ile dövülerek, kimyon ve ceviz.